Direct naar content

De tamponheld | Miranda July - All fours

Op vrijwel elk feestje dat de boekenliefhebber deze zomer bezocht, ging het gesprek over All fours van Miranda July.

In All fours (vert. Lydia Meeder & Gerda Baardman, De Bezige Bij) besluit een semi-bekende kunstenaar van 45 jaar oud dat ze een roadtrip wil maken van Los Angeles naar New York. Twintig minuten nadat ze afscheid heeft genomen van haar gezin neemt ze zomaar een afslag van de snelweg en huurt een kamer in een goedkoop motel. In eerste instantie voor één nacht, maar al snel beseft ze dat ze er langer wil blijven. Ze verandert de kamer in een luxe suite en begint een affaire met jongere, getrouwde man. All fours is een boek over vrouw zijn, de (peri)menopauze, en vrouwelijke seksualiteit na je veertigste. Over de midlife crisis en de eenzaamheid van het hebben van een vrouwenlichaam.

Waarom was dit boek dé hit van de zomer? Waarom was dit een verhaal dat we nog niet kenden en dat echt verteld moest worden, en waarom waren zoveel lezers er wild van?


Genoemd in de aflevering

Beluister hier de aflevering van de podcast Culturele bagage van de Volkskrant over All fours


ILFU - Exploring Stories

Op zaterdag 28 september nemen we een live aflevering op tijdens Exploring Stories van het International Literature Festival Utrecht. Koop hier je kaartje!


Sponsor: KOBO Plus

Neem via bol.com/koboplus een abonnement op KOBO Plus. Met de code KPPC2024 luister je als nieuwe klant maar liefst 60 dagen gratis.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van Boeken FM