Mann Mann Mann, de podcast | Thomas Mann - De dood in Venetië
Lieve luisteraar... we zijn er weer! We trappen het twaalfde (!) seizoen af met een aflevering over De dood in Venetië van de Duitse schrijver Thomas Mann (vert. Hans Hom), ook wel bekend van de roman De Toverberg. In 1929 won hij de Nobelprijs voor de Literatuur. Hoe werd De dood in Venetië ontvangen? Guido Snel zegt in het nawoord dat we de novelette moeten lezen als een metafoor van de ondergang van Europa. Hoe staat Boeken FM daar tegenover? Wat lezen we in De dood in Venetië terug over Manns worsteling met zijn geaardheid? En zijn er overeenkomsten te vinden met Nabokovs Lolita?
Luisteraar Ruben vraagt zich af of we wel eens boeken voorlezen aan vrienden of geliefden, en of we voorleestips hebben. Remco vraagt: stel dat er in de literatuur zoiets als een cover bestond, waarbij een schrijver het verhaal van een bestaande roman in zijn eigen stijl herschrijft. Welke zouden we dan willen lezen?
SPONSOR
Deze aflevering wordt gesponsord door ITA.
Giovanni's Room is te zien tot en met 2 maart in Internationaal Theater Amsterdam.
Bestel je tickets via ita.nl
Boeken FM is een podcast van uitgeverij Das Mag en De Groene Amsterdammer
Productie door Merel Borst
Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
- Datum:
- Duur:
Meer afleveringen van Boeken FM
-
Veel aan de hand in kinderboekenland | Annet Schaap - Lampje & Krekel
Over Krekel, het nieuwe boek van Annet Schaap, en Lampje, waarmee ze in 2017 debuteerde en direct doorbrak. -
'De Extra Joss onder de romans' | Martin Rombouts - boek 1
Over het debuut van Martin Rombouts, meedoen aan De slimste mens als verdienmodel, en een boekenclub-update. -
Swagger | Safae el Khannoussi - Oroppa
Oroppa, de debuutroman van Safae el Khannoussi, is lovend ontvangen en staat nu op de Shortlist van de Libris Literatuurprijs. Is het Boeken FM-panel net zo lyrisch over dit werk?