#1 - De moord op oma Mok (S03)
Tijdens een warme zomernacht in Breda, juli 1993, wordt in restaurant Peacock de 56- jarige oma Mok op brute wijze om het leven gebracht.
Uit het onderzoek komen al snel zes verdachten naar voren: drie mannen en drie vrouwen. Ook wel ‘de zes van Breda’ genoemd. Een onderzoek dat allesbehalve vlekkeloos verloopt. En toch worden deze zes jongeren veroordeeld voor de gruwelijke moord. Er zijn twijfels over de afgelegde bekentenissen. En er blijkt veel meer mis met het moordonderzoek.
De restaurantmoord is een documentaireserie van KRO-NCRV en is bewerkt tot podcast. Script is geschreven door Tiemen Smit, de montage- en audionabewerking is gedaan door Kees Nolet.
Ingesproken door Stefan Stasse en Emmely de Wilt.
- Datum:
- Duur:
Meer afleveringen van De Restaurantmoord
-
#5 - Extra aflevering: nieuwe tips (S03)
Er zijn nieuwe tips binnen gekomen naar aanleiding van de documentaire serie. Podcastmaker Lot Buis spreekt in deze extra aflevering met Joost van Wijk, regisseur en researcher van de serie, om dieper in te gaan op de zaak achter de... -
#4 - Het bloedspoor (S03)
Op de plaats delict zijn geen DNA-sporen gevonden die matchen met de zes veroordeelden. Er zijn wel bloedsporen aangetroffen van een Aziatische man vlak bij het lichaam van oma Mok. Volgens het OM hoeven dit helemaal geen dadersporen te... -
#3 - Het schaduwonderzoek (S03)
Hoe kwamen zes jongeren uit Breda in beeld voor de moord op oma Mok? Eén rechercheur speelt een cruciale rol. Maanden voordat het politieonderzoek naar de zes jongeren van start gaat, is hij al aan de slag, in zijn eentje. Maar zijn...