Direct naar content

Nieuwjaarsspecial: de terugkeer van Assad en Europa tussen de grote spelers?

Dit is niet alleen de laatste aflevering voor onze korte winterstop, het is ook een nieuwjaarsspecial. De bestorming van het Capitool in Washington DC, de val van Kabul en Afghanistan, Chinese dreiging in de wateren rond Taiwan… Een greep uit de gebeurtenissen in 2021. Het jaar is bijna voorbij en daarom kijken we in deze aflevering niet terug, maar vooruit. Wat zijn de ontwikkelingen die grote en kleine wereldmachten de komende tijd in hun greep houden? Welke gebeurtenissen zijn ons de laatste tijd misschien ontgaan, maar zien we komend jaar de gevolgen van? Dit bespreken we met Fernande van Tets, voormalig Midden-Oostencorrespondente en met Danny Pronk, researcher bij Instituut Clingendael. 

🌐Elke week praten journalisten Tim Wagemakers en Hans Klis over een actueel geopolitiek onderwerp. Van vaccinatieongelijkheid tot cyberoorlog, van verkiezingsmanipulatie tot wereldtop. In elke aflevering duiken we dieper in één onderwerp en bespreken de politieke verhoudingen en verschuivende machten.

🌐Wereldmachten is een podcast van Dag & Nacht media. Redactie door Myrthe van Munster. Productie door Esther Crabbendam. Montage door Jeroen Sturing. Eindredactie door Anne Janssens. Muziek van Studio Kloaq.

🌐Benieuwd naar de leestips van Hans en Tim? Of wil je ons volgen? Ga naar www.vriendvandeshow.nl/wereldmachten of volg ons op Twitter @wereldmachten

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van Wereldmachten