Direct naar content

#1 - Swedish sounding deathmetal van Defy The Curse (S07)

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz metaalkabaal voor jou en door jou samengesteld. In deze aflevering hoor je muziek van Butcher Babies, Brutus en Angel Witch.

Luisteraar Justin van Omme hoort een tijdje geleden in de Top 90's op NPO Radio 2 Guns N' Roses en hij wil graag een nummer van de band aanvragen die je niet meer zo vaak hoort, 'Estranged'. In het gesprek met Suzanne Bosman en Mike Arntz legt hij uit waarom en onthult hij welk album zijn voorkeur heeft, 'Use your illusion I' of 'Use your illusion II.

In oktober 2022 valt er een mail in de mailbox dekeiharde@avrotros.nl. Het is een mail van zanger Wouter Wagemans waarin hij vertelt dat hij een band heeft en die heet Defy The Curse. Hij zegt verder dat er in januari 2023 een debuutalbum zal verschijnen en hij heeft een linkje meegestuurd waar we alvast een paar liedjes kunnen luisteren. 'Hopelijk vinden jullie het ook vet' sluit hij de mail af. Nou en of! Mike vindt het bijzonder vet en na het ontvangen van de cd draait deze vele rondjes in de cd-speler. Op 13 januari 2023 is het dan zover. De plaat verschijnt officieel en dus kan de band ook in De Keiharde worden gedraaid. Wouter wordt gebeld en in het gesprek kom je veel over Defy The Curse te weten, wat is de Zweedse sound en wordt uitgelegd wat een HM2- pedaal is.

Suzanne heeft een tip meegenomen van Soothsayer Orchestra en Mike introduceert een nieuw item De Wisseltap.

Mail al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen naar: dekeiharde@avrotros.nl of volg ons via Instagram De Keiharde Pödcast.

Vind het je leuk om door ons te worden gebeld en een Keiharde Pödcast t-shirt te verdienen, zet dan ook je telefoonnummer in de mail!

Playlist:

Butcher Babies- Monster's Ball
Soothsayer Orchestra- The Shadow
Guns N' Roses- Estranged
Brutus- Drive
Defy The Curse- Horrors Of Human Sacrifice
Angel Witch- Don't Turn Your Back

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van De Keiharde Pödcast