Direct naar content

#58 Jemen

De Romeinen noemden Jemen ooit Arabia Felix, Gelukkig Arabië. Het vruchtbare land werd liefdevol bevloeid, er werd verbouwd, er werd gehandeld. Markten lagen vol met dadels, wierook, vijgen en koffie, en het was een komen en gaan van geïnteresseerden uit de hele wereld. 

Die tijden zijn voorbij. De Jemenitische bodem is bijna net zo uitgeput als de bevolking na eeuwen van proxy-oorlogen die nog steeds voortduren. Rivalen vechten hun geschillen uit op neutraal terrein, Jemen is de inzet. Ajax-Feyenoord in de Euroborg, de winnaar krijgt FC Groningen.

Is het project Jemen dan volledig mislukt? Dat gaan we nog zien. Dit land is te mooi, de historie is te rijk, de cultuur te uniek om deze staat definitief te laten falen.

We zijn nooit volledig, wel origineel. Geen experts, maar wel liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Volg ons en laat het weten.

Neem vooral ook even een kijkje op onze website.

🌍 Twitter.

🌍 Instagram.

🌍 Vriend van de show.

De Grote Podcastlas wordt opgenomen in onze mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Max Gerritsen, Hugo Noordman en Leon Boelens. De eindmontage wordt gedaan door Jonas van Impe.

Wil je de podcast steunen? Sluit je dan aan bij onze Vrienden van de Show.

Adverteren in deze podcast, een op maat gemaakte pubquiz als werkuitje of zoek je een andere samenwerking? Mail dan naar info@grotepodcastlas.nl.

Volgende week reizen we naar Italia, ma'a as-salāmah,

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van De Grote Podcastlas

  • #92 Griekenland

    Wat Dzjengis Khan is voor hedendaagse stambomen, is het Oudgrieks voor moderne woordenboeken. Samen met de Romeinen waren de Oude Grieken linguïstische influencers avant la lettre. En ook de manier waarop wij stemmen, filosoferen, A² +...
  • Special #10: Erik Mouthaan - de hotspots en ruïnes van de Amerikaanse Droom

    The American Dream is een abstract verschijnsel, maar presenteert zich vaak kraakhelder. In een biografie van een succesvolle immigrant, in statistieken over opwaartse mobiliteit of in de campagnetoespraak van een lokale burgemeester....
  • #91 Burundi

    Voetbaltrainer José Mourinho zei ooit: ‘niemand herinnert zich wie er tweede wordt’. De winnaar nestelt zich in het collectieve geheugen, de verliezend finalist verdwijnt in de vergetelheid. Wrang genoeg werkt het ook zo voor menselijk...