Direct naar content

#17 - Brede muzieksmaak en gitarist Marijn de Boer van Hackberry (S07)

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz dè metalpodcast voor jou en door jou samengesteld. In deze aflevering hoor je muziek van Van Halen en Malevolence.

Luisteraar van het eerste uur Shane Bozelie heeft al vaker verzoekjes ingediend en daarvan zijn er ook al weleens nummers gedraaid, maar hij was nog nooit in De Keiharde te gast geweest. Shane heeft een wel hele brede muzieksmaak en in het gesprek met Mike Arntz wordt dit weer bevestigd. Dit keer heeft Shane een nummer aangevraagd van stoner- psychrockband Stoned Jesus uit Oekraïne. Onlangs bracht de band hun vijfde album 'Father Light' uit en van die plaat wordt 'Season of the Witch' gedraaid.

De instrumentale band Hackberry werd opgericht in 2015 en maakt een mix van progrock, progressieve metal, stoner, grunge en psychedelica. Hun muziek staat vol met vreemde maatsoorten, tempowisselingen en dynamiek. Op 12 mei 2023 verschijnt hun tweede album 'Breathing Space'. Verscheen het debuut in eigen beheer, het tweede album wordt wel door een platenmaatschappij uitgebracht. Mike belt met gitarist Marijn de Boer en hij vertelt hoe de band bij dit label terecht is gekomen. Verder hoor je Marijn of het componeren van de songs, de duur van de nummers, het werken zonder zanger en de komende liveshows. 

Op De Wisseltap zette Niels Weber een Dordts biertje op de tap. 'Night Terror' van Onheil staat nu op Wisseltap 3. Deze week zet luisteraar Maarten Krol een nieuwe lekkere smaak op de tap. Maar welke haalt hij eraf? 

Mail al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en jouw special brew voor De Wisseltap naar: dekeiharde@avrotros.nl, volg ons via Instagram De Keiharde Pödcast of stuur een appje/ audiobericht naar 06 8109 3929.

Vind het je leuk om door ons te worden gebeld en een Keiharde Pödcast t-shirt te verdienen, zet dan ook je telefoonnummer in je bericht.

Playlist:

Van Halen- Ain't talk about love

Malevolence- Keep your distance

Stoned Jesus- Season of the Witch

Hackberry- Solitary March

De Wisseltap

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van De Keiharde Pödcast