Direct naar content

#59 Italië

Carabinieri. Squadra Azzura. Melanzane. Sprezzatura. Mozzarella. Bambini. Deze woorden hebben niets met elkaar te maken, maar je gaat er wel temperamentvoller van praten. 

Het Italiaans klinkt als bewegend water. Felle stroomversnellingen gevolgd door kabbelende beekjes. Het laat willekeurige zinnen over volle stofzuigerzakken of maandagochtendfiles klinken als een doorbrekend zonnetje. Is dit het geheim van Italië? De onverwoestbare romantiek die de wereld voelt bij dit land van vino e formaggio? Het zal allicht helpen. Een vakantieherinnering die zich al vormt voordat je geweest bent. Elk dorpje is stokoud en onbedorven, in de steegjes staan de Bertolli-omaatjes al klaar met de tarwebloem nog op hun schorten. 

Maar oké, even gas terug nu. Bestaat dit dolce vita echt? Italië heeft toch ook Lampedusa’s, begrotingstekorten en vechtende kabinetten? De realiteit zit uiteraard weer vol mitsen en maren. Deze aflevering zal heen en weer zwieren tussen kritische noten en liefkozend gezwijmel. Ciao bella!

We zijn nooit volledig, wel origineel. Geen experts, maar wel liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Volg ons en laat het weten.

Neem vooral ook even een kijkje op onze website.

🌍 Twitter.

🌍 Instagram.

🌍 Vriend van de show.

De Grote Podcastlas wordt opgenomen in onze mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Max Gerritsen, Hugo Noordman en Leon Boelens. De eindmontage wordt gedaan door Jonas van Impe.

Wil je de podcast steunen? Sluit je dan aan bij onze Vrienden van de Show.

Adverteren in deze podcast, een op maat gemaakte pubquiz als werkuitje of zoek je een andere samenwerking? Mail dan naar info@grotepodcastlas.nl.

Volgende week reizen we naar Grenada, ciao!

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van De Grote Podcastlas

  • #93 De Bahama's

    Als je had gezegd dat de Bahama’s hun naam ontlenen aan de klank van genot, dan hadden we je geloofd. Ohhh, Bahaaaaama’s. Dit is de staat waarin je grootste zorg het zand is dat tussen je tenen blijft zitten. En waarin streeploos...
  • Ons Grote Geheime Project met De Speld

    We hebben iets leuks voor jullie. De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met een geheim project samen met de geweldenaren van De Speld en vandaag mogen we het dan ook wereldkundig maken: De wereld krijgt eindelijk een...
  • #92 Griekenland

    Wat Dzjengis Khan is voor hedendaagse stambomen, is het Oudgrieks voor moderne woordenboeken. Samen met de Romeinen waren de Oude Grieken linguïstische influencers avant la lettre. En ook de manier waarop wij stemmen, filosoferen, A² +...