Direct naar content

#20 - Gothic metal die indruk maakt op Arjan en bassist Harold Gielen van Legion Of The Damned. (S07)

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz dè metalpodcast voor jou en door jou samengesteld. In deze aflevering hoor je muziek van Alter Bridge en Saint Vitus.

Luisteraar Arjan Smeenk staat in 2003 bij een optreden van de band Morning in Hedon Zwolle. De band maakt diepe indruk op hem en dan vooral zangeres Saskia van Heugten. In het gesprek met Suzanne Bosman en Mike Arntz gaat Arjen terug naar dat moment, vragen wij ons af wat Saskia nu doet en wordt het nummer 'Inside' van het album 'Hour Of Joy' gedraaid.

Het death/thrash-gezelschap Legion Of The Damned maakt sinds 2005 de (inter)nationale podia al onveilig. Op 9 juni a.s. verschijnt hun achtste album 'The Poison Chalice'. Suzanne en Mike bellen met bassist Harold Gielen over de nieuwe plaat, zijn sleutelbeenbreuk, het verschil tussen het spelen op gitaar en de bas, het verschil van sound door twee gitaristen op de plaat, de invloed van producer Erwin Hermsen en nog veel meer. En oh ja, waarom speelt de band zo weinig op de Nederlandse podia?

Mike heeft een black metal tip uit Finland met Zweeds lyrics meegenomen.

Op De Wisseltap zette Thijs van der Sluijs vorige week een nieuw Belgisch biertje op de tap. ''Wencelsas'' van Gnome staat nu op Wisseltap 1. Deze week zet luisteraar Vincent Dekker een nieuwe lekkere smaak op de tap. Maar welke haalt hij eraf? 

Mail al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en jouw special brew voor De Wisseltap naar: dekeiharde@avrotros.nl, volg ons via Instagram De Keiharde Pödcast of stuur een appje/ audiobericht naar 06 8109 3929.

Vind je het leuk om door ons te worden gebeld en een Keiharde Pödcast t-shirt te verdienen, zet dan ook je telefoonnummer in je bericht.
Playlist:

Alter Bridge- Last Man Standing

Saint Vitus- Born Too Late (Live)

Morning- Inside

Ondødt- Falskhejtins Folk

Legion Of The Damned- The Poison Chalice

De Wisseltap

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van De Keiharde Pödcast