Direct naar content

Annejet van der Zijl – schrijver

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non-fictie schrijvers van ons land. Ze schreef megabestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse Prinses. Dit jaar viert ze 25 jaar schrijverschap.

Een paar jaar geleden werd ik op haar boeken geattendeerd en las ik in een paar maanden haar gehele oeuvre. Ik vind haar boeken net zo verslavend als Netflix. Denk aan de biografieën van Annie M.G. Schmidt, Prins Bernhard en Heineken. Haar boek Sonny Boy wordt deze maand gratis uitgedeeld in alle bibliotheken ter ere van de campagne Heel Nederland Leest van het CPNB. 

Een goed moment om haar eens te vragen hoe ze ooit doorbrak. En dat begon met een zeer spectaculaire stage. Wat kunnen wij van haar voorbereiding leren?

💎 Wil je meer afleveringen van Jonge Jaren horen? Bijvoorbeeld met Eva Jinek, Typhoon, Wilfried de Jong, Ilja Leonard Pfeijffer en vele anderen? Ga dan naar http://podimo.nl/jongejaren en probeer Podimo één maand gratis.

👉 Op https://jongejaren.nl/annejet-van-der-zijl kun je het interview lezen en alle besproken videos, boeken, beelden en links terugvinden.

📚 Bekijk de site van Heel Nederland Leest: https://cpnb.nl/campagnes/nederland-leest/

🎹 Luister naar de muziek van pianist Ron Adelaar, die voor Jonge Jaren 'Mens Durf te Leven' (1917) van Dirk Witte speelt: https://jongejaren.nl/ronadelaar

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van Jonge Jaren

  • Annejet van der Zijl – schrijver

    Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non-fictie schrijvers van ons land. Ze schreef megabestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse prinses. Dit jaar viert ze 25 jaar schrijverschap.
  • Yvonne Keuls – schrijver

    Yvonne Keuls, de schrijver die haar rechtvaardigheidsgevoel volgt
  • Jandino Asporaat – comedian

    De comedian over hoe hij zijn eigen speelveld creëerde