Direct naar content

#1 April: De Efteling (met De Kleine Boodschap)

1 april, kikkerprins in je bil. Vandaag een speciale samenwerking tussen de Kleine Boodschap en de Grote Podcastlas. We reizen naar de Efteling!

Mensen, het seizoen breekt aan. Vogeltjes fluiten, het gras ruikt weer naar gras, de eerste ijsjes worden gegeten. We willen eropuit. En daarom vandaag: een aflevering over de beste binnenlandse mini-vakantiebestemming. Een plek waar lering en vermaak elkaar afwisselen. Een hedendaagse fantasiestaat met een knipoog naar vroeger.

Welkom dus, in het land van vliegende fakirs en rollende pythons. Van lange nekken en kleine zeemeerminnen. En van drijvende waterlelies en vliegende Hollanders. Dit alles vormt een samenhangend geheel van wereldwijde sprookjes, mythen en sagen. En af en toe een goede G-kracht voor het volk. Grote en kleine mensen beleven grote en kleine avonturen, in de droomvlucht naar Neerlands collectieve jeugdherinnering. Jawel, we zijn in de Efteling.

We zijn nooit volledig, wel origineel. Die gasten van De Kleine Boodschap zijn zeker wel experts, en we zijn allemaal liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Laat het vooral weten aan de heren van de Kleine Boodschap.

Deze aflevering van De Grote Podcastlas werd opgenomen in de mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Paul Sprangers, Tim Hinssen en Leon Boelens. De eindmontage werd gedaan door Paul Sprangers & Jonas van Impe.

Kijk voor meer informatie over de Kleine Boodschap op hun website.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van De Grote Podcastlas

  • #93 Bahama's

    Als je had gezegd dat de Bahama’s hun naam ontlenen aan de klank van genot, dan hadden we je geloofd. Ohhh, Bahaaaaama’s. Dit is de staat waarin je grootste zorg het zand is dat tussen je tenen blijft zitten. En waarin streeploos...
  • Ons Grote Geheime Project met De Speld

    We hebben iets leuks voor jullie. De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met een geheim project samen met de geweldenaren van De Speld en vandaag mogen we het dan ook wereldkundig maken: De wereld krijgt eindelijk een...
  • #92 Griekenland

    Wat Dzjengis Khan is voor hedendaagse stambomen, is het Oudgrieks voor moderne woordenboeken. Samen met de Romeinen waren de Oude Grieken linguïstische influencers avant la lettre. En ook de manier waarop wij stemmen, filosoferen, A² +...