Direct naar content

Radio: Daan Roovers over Immanuel Kant, Max Werner, Maryse Condé en Jozef van den Berg

Te gast Daan Roovers over Immanuel Kant. Op 22 april is de 300e geboortedag van de Duitse filosoof waarmee op 16 april de biografie ‘Kant’ van Marcus Willaschek verschijnt. Een uitnodiging voor een kritische discussie waarmee er een poging wordt gedaan om Kant’s denken voor moderne lezers en lezeressen zonder filosofische achtergrond, levendig te maken. We gaan in gesprek met Daan Roovers, Nederlandse filosoof en politica, over Immanuel Kant als persoon en het belang van zijn revolutionaire werk. Wie was hij? En hoe is zijn denken vandaag de dag nog steeds actueel?

Verder in Wat blijft: zanger en drummer Max Werner en Margot Dijkgraaf, kenner van Franse literatuur, over schrijfster Maryse Condé.

In het tweede uur en de podcast van Wat blijft:

Theatermaker Jozef van den Berg kreeg internationaal succes met zijn poppentheater waarbij hij zélf als speler zichtbaar werd. Hij bekeerde zich in 1989 tot het orthodoxe christendom en beëindigde plotseling zijn carrière. Hij trad nooit meer op, verliet zijn gezin en leefde vanaf nu als kluizenaar in de achtertuin van mensen in Neerijnen. Kees van den Bosch volgt zijn spoor terug en sprak met mensen die hem goed gekend hebben, onder wie zijn dochter, ook theatermaker, Lotte van den Berg. Wat blijft, na de dood van Jozef van den Berg?

----

Redactie radio: Laura Iwuchukwu, Nina Ramkisoen, Geerte Verduijn, Jessica Zoghary.

Eindredactie: Bram Vollaers 

---  

Meer over Wat blijft: https://www.human.nl/wat-blijft 

Zie voor de playlist met alle muziek uit Wat blijft: https://open.spotify.com/playlist/1Gu8KXUHeVhLYE9M2jKkwu?si=cf8248e5824a48e5

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van Wat blijft