Direct naar content

Erpenbeck in the USSR | Jenny Erpenbeck - Kairos.

De Duitse (Oost-Berlijnse) Jenny Erpenbeck won dit jaar samen met vertaler Michael Hofman de International Booker Prize voor haar boek Kairos.. De Nederlandse editie is vertaald door Elly Schippers. Kairos. speelt zich grotendeels af in Oost-Berlijn, waar in 1986 de jonge studente Katharina en 34 jaar oudere, getrouwde schrijver en radiomaker Hans elkaar toevallig ontmoeten in de bus. Ze voelen zich direct tot elkaar aangetrokken. Er ontstaat een allesverzengende liefde, die echter verre van gelijkwaardig is. Dit alles tegen de achtergrond van een ingrijpende maatschappelijke en politieke omwenteling.

Charlotte, Ellen, Joost en Marja kijken naar hoe Erpenbeck de personages aan de geschiedenis verbindt. Hoe is dit boek opgepakt buiten Duitsland? Een luisteraar is benieuwd naar onze favoriete boeken en podcasts over schrijven.


BOEKENTIPS

Boeken over schrijven

Anne Lamott - Bird by Bird

Natalie Goldberg - Writing Down The Bones

James Wood - How Fiction Works (Hoe fictie werkt, vert. Arie Storm)

George Saunders - A Swim in a Pond in the Rain (Een duik in de vijver in de regen, vert. Erik Bindervoet, Robbert-Jan Henkes)

Writers at Work: The Paris Review Interviews


Podcasts over literatuur / poëzie


Close Readings (London Review of Books)

The New Yorker Fiction Hour

De Poëziepodcast (SLAA)

Poëzie Vandaag


Sponsor: Afrika Festival Hertme

Bekijk het volledige programma en bestel je tickets op www.afrikafestivalhertme.nl 

Met de code boekenfm ontvang je 10% korting op je tickets

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van Boeken FM