/https%3A//content.production.cdn.art19.com/images/88/1f/ac/cf/881faccf-b287-4b5e-9535-bc19fc5486a2/50ba8954c34c588a0a7c5dfd0d0e60adad45933d7e47decf0a181215257fd0586124f6ec14304ebdcef16da4fa36ef26380a1dd8549f3396e99a79908cb624bf.jpeg)
Kaas
Lieven Heeremans en Joppe Gelderloos Lieven Heeremans en Joppe Gelderloos
Download NRC audio app
Deze podcast is voor mensen die zelfverzekerd de kaaswinkel binnen willen stappen. Voormalig kaasverkopers Joppe en Lieven nodigen zichzelf uit aan de keukentafels van culinair experts en kaasmakers. In het eerste seizoen leer je over vijf verschillende kaasfamilies en hoe je aan de hand daarvan een doordachte kaasplank samenstelt. Ook nemen Joppe en Lieven je mee op reportage naar kaasmakers in Nederland en daarbuiten.
Beschikbare afleveringen
-
🧀 Trailer van een podcast over kaas
Een trailer van een podcast over kaas. Voor meer informatie kijk op www.kaaspodcast.nl -
1️⃣ Geitenkaas en rauwe melk met Joël Broekaert
In deze eerste aflevering proeven we met smaakkenner Joël Broekaert een kaasplankje met alleen maar geitenkazen. -
2️⃣ Witschimmels en biologische kaas met Mathilde van Otterloo
Schimmels zijn awesome! We hebben onszelf uitgenodigd aan tafel bij Mathilde van Otterloo, zij maakt Mathilde’s kaas in Amsterdam west. -
3️⃣ Roodflora en retronasale aroma’s met Hiske Versprille
Schokkend nieuws voor veel kaasliefhebbers: roodschimmel bestaat niet! Roodflora wel, en dat is wat Joppe en Lieven deze aflevering bespreken in de keuken van niemand minder dan... Hiske Versprille. Zij werd nog niet zo lang geleden in... -
4️⃣ Harde en smedige kaas met Marije van der Poel
We hozen en roeien onszelf naar het eiland waar Marije van der Poel, de gast in deze aflevering, Boeren Goudse Oplegkaas maakt. We bespreken waarom zij en andere boeren harde kaas maken, in Nederland én daarbuiten. We duiken in de... -
5️⃣ Blauwe kaas en do’s en don’ts voor de kaasplank met Ricardo van Ede
Blauw, blauwer, blauwst. Een imposante gast voor een imposante kaasplank. Chef-kok Ricardo van Ede deelt zijn diepgaande kaaskennis en - liefde vanuit zijn restaurant “Vessel”. De bijzonder rijpe reportage met kaasmirakel Peter Boonen... -
🫕 Kaasfondue ❅ crossover ❅ met Wat Schaft de Podcast
Na het overweldigende succes van het eerste seizoen werden we door Wat Schaft de Podcast uitgenodigd voor een heuse crossover aflevering, over... kaasfondue! -
🎄Kerstspecial: kaasplankbattle ft. Wat Schaft de Podcast
Surprise: een kerstspecial! Want zeg je kerst, dan zeg je kaas. De jongens van Wat Schaft de Podcast nodigden ons uit voor een heuse kaasplank battle. In twee teams hebben we kaasplanken samengesteld voor na het kerstdiner en jullie, de...