Direct naar content

#1 Roanne van Voorst

Schrijver en feminist Daan Borrel is sinds een jaar ouder en ervaart het zorgen als best een individuele zaak. Het feminisme richtte zich tot nu toe vrijwel alleen op de emancipatie van betaald werk, in plaats van onbetaald, met als resultaat dat in veel huishoudens de vrouw nog steeds het meeste doet, niet alle ouders als ‘echte’ ouder worden gezien, en het opvoeden zich vooral achter gesloten deuren afspeelt. In deze podcast gaat Borrel op zoek of het ook anders kan: hoe kunnen we samen voor onze kinderen zorgen?

In deze feministische podcast over inclusief ouderschap onderzoekt ze hoe de zorg te verdelen als ouders de zorg, hoe álle ouders als echte ouders te behandelen, en hoe we van opvoeden een meer gemeenschappelijke taak maken?

Deze eerste aflevering is gesponsord door Cheex: een ethisch platform voor seksuele inspiratie en educatie. Je kunt er films kijken, audio beluisteren, veel leren en intieme (live) workshops volgen. Wil je dit 14 dagen gratis proberen, ga dan naar www.getcheex.com en vul de persoonlijke code ‘daanborrel’ in bij de aanschaf van een jaarabonnement (als je deze stop zet binnen 14 dagen, dan zit je nergens aan vast), of klik op deze link: https://bit.ly/3MgzrlC

In deze eerste aflevering spreekt Borrel met Roanne van Voorst. Zij is futuroloog en recent verscheen haar boek Met z’n zessen in bed. Samen praten ze over ‘birdnesting’, hoe het moderne gezamenlijke opvoeden verschilt van de communities in de jaren 80, hoe in andere culturen de vader niet financieel verantwoordelijk is voor kinderen en hoe dat de hele vorm van de samenleving beïnvloedt, en vertelt Roanne hoe zij de zorg combineert met haar werk.

De opname is opgenomen in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord en bedoeld voor alle ouders, maar ook voor de nog-niet ouder die graag fantaseert over zijn, haar of hun droomfamilie.

De muziek in deze podcast is van Blue Dot Sessions.

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van Met z'n allen achter de kinderwagen