Direct naar content

#2.7 Nina Pierson & Bahar Goodarzi - Over wat er beter kan in de geboorte(zorg)

Deze aflevering wordt gesponsord door Naïf; voorloper op het gebied van écht goede verzorging voor jou, je baby én je baby’s baby. En door Kiind, de online community voor eigenzinnige ouders die buiten de lijntjes opvoeden.

Met z’n allen achter de kinderwagen is een geëmancipeerde en nieuwsgierige podcast over ouderschap van schrijver en journalist Daan Borrel.

In deze aflevering praat Borrel met verloskundige Dr. Bahar Goodarzi en auteur, podcastmaker & ondernemer Nina Pierson over wat er nog beter kan binnen de geboortezorg. Zo hebben zwangeren met een migratieachtergrond een tot drie keer hogere kans om zelf te overlijden of hun kind te verliezen, en die kans is hoger als zij in armoede leven. De helft van de zwangeren en barenden in Nederland geeft aan disrespectvol te zijn behandeld of grensoverschrijdend gedrag te hebben ervaren. Helpt het om je individueel goed voor te bereiden op een bevalling, zoals je in te lezen over de natuurlijke bevalling of een cursus te volgen – en wat zijn andere maatschappelijke oplossingen om dit systematische probleem op te lossen? Hoe kan het dat de discussie over de geboorte(zorg) tussen vrouwen altijd zo oververhit raakt? Blijven we daarmee niet hangen in individuele situaties zonder naar het systeem te kijken?


🛁 Ontvang 25% korting met de code KINDERWAGEN25 op www.naifcare.com 

👫🏼 Ontvang 10 euro korting met de code KINDERWAGEN op www.kiind.nl/kinderwagen

🎧 Geproduceerd door: Podcast Tailor 

🤳🏽 Insta: daanborrel 

🎶 Muziek: Tim Olivier Somer




Datum:
Duur:

Meer afleveringen van Met z'n allen achter de kinderwagen