Direct naar content

#10 - Een verzoek vanaf de zitmaaier en Michiel Dekker van The Monolith Deathcult (S09)

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz de metalpodcast voor jou en door jou samengesteld. In deze aflevering hoor je muziek van Lucifer Star Machine, Initiate, Dreadlock Pussy, Rush en The Monolith Deathcult.

De longlist voor de Top 66,6 was lang, en toch werden er hier en daar nog bandjes gemist. Eén van die bands was volgens Hans Vos Dreadlock Pussy. Toen de Nu Metal opkwam, was er in Roermond een band die hoge ogen gooide en een aantal puike platen uitbracht. Hans trof de band aan het begin van de zeroes in jeugdsoos Kwinne in Stadskanaal. Het was zijn eerste concert ooit en het maakte diepe indruk op hem. Tot zijn enkels in het bier, naar adem happend in de rook maakte hij met zijn wegwerpcamera een aantal foto's waarvan de band er ook nog één op hun toenmalige website hebben geplaatst. Hans wil graag het nummer '100 Stories' horen.

Twee jaar geleden was The Monolith Deathcult in De Keiharde te gast omdat ze een jubileum te vieren hadden. Deze keer valt te vieren dat er op 5 april hun nieuwe plaat wordt uitgebracht. Het album 'The Demon Who Makes Trophies Of Men' bevat een vijftal singles die eerder alleen via de digitale kanalen zijn uitgebracht, remakes (en niet zomaar een remake) van twee klassiekers en één herbewerking inclusief nieuwe titel van een track. Michiel legt uit wat de reden is van deze keuzes, de totstandkoming van het album, hoe de muziekindustrie tegenwoordig werkt en de manier waarop de samples (hallo KLF) voor de nummers worden gekozen. De titeltrack van de plaat wordt gedraaid.

Suzanne heeft een hardcore tip uit Southern California meegenomen.

In het nieuwe seizoen van De Keiharde ruimen Suzanne en Mike ruimte in voor zogenaamde epic tracks. Tracks van 10+ worden regelmatig aangevraagd in De Keiharde en vanaf nu dus ook gewoon gedraaid. Deze week is het een song van Rush en duurt 20 minuten en 33 seconden

Mail al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes en album recensies naar: dekeiharde@avrotros.nl, volg ons via Instagram De Keiharde Pödcast of stuur een appje/ audiobericht naar 06 8109 3929.

Vind je het leuk om door ons te worden gebeld en een Keiharde Pödcast t-shirt te verdienen, zet dan ook je telefoonnummer in je bericht.

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van De Keiharde Pödcast