Direct naar content

#11 - Grunge uit Stadskanaal en DEAR MOTHER (S09)

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz de metalpodcast voor jou en door jou samengesteld. In deze aflevering hoor je muziek van Holy Terror, The Quill, Angry Chair, Cân Bardd en Dear Mother.

Luisteraar Vera de Vries hoorde het nummer 'Can't Breathe' en luistert deze track nu non stop. Het nummer is van de band Angry Chair, met een zeer grote waarschijnlijkheid vernoemd naar de song van Alice In Chain. Dat is ook niet heel raar want de band heeft als grote voorbeelden Nirvana, Soundgarden en AIC. Vera vertelt hoe ze de band heeft leren kennen en dat ze live ook indruk maken. Deze jonge Groningers pakken het sinds 2022 wat serieuzer aan, treden veel op en het debuutalbum komt eraan. 

De Nederlandse metalband DEAR MOTHER werd in het leven geroepen door gitariste Merel Bechtold en vocalist David Pear. Na de release van hun eerste album ‘Bulletproof’ werd de line-up compleet gemaakt met gitarist Ferry Duijsens, drummer Ruben Israel en bassist Desmond Kuijk. In juni 2022 stond de band nog op het podium bij De Keiharde Pödcast tijdens het podcastevent. Wat is er de afgelopen 2 jaar allemaal gebeurd? David Pear en Merel Bechtold praten Mike helemaal bij. Wat is de reden geweest om van een trio naar vijf bandleden te gaan en hoe is het nu om vijf mensen in de band te hebben? De nieuwe EP heet 'Necessary Darkness' en de sound is rauwer, heavier en meer in your face. David en Merel vertellen hoe het komt dat de composities wat donkerder van stemming zijn en wat het verschil in productie is ten opzichte van het debuutalbum. Ook wordt de tour besproken (hallo Wacken Open Air!) en hoe zit het toch met dat vrolijke roze bandshirt? De nieuwe EP verschijnt vrijdag 19 april a.s. En De Keiharde heeft de eer om de laatste single 'Delusion' die aan de EP is toegevoegd, nu al te mogen draaien. 

Mike heeft een stoner metal tip uit Zweden meegenomen.

In het nieuwe seizoen van De Keiharde ruimen Suzanne en Mike ruimte in voor zogenaamde epic tracks. Tracks van 10+ worden regelmatig aangevraagd in De Keiharde en vanaf nu dus ook gewoon gedraaid. Deze week is het een song van Cân Bardd en duurt 10 minuten en 31 seconden.

Mail al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes en album recensies naar: dekeiharde@avrotros.nl, volg ons via Instagram De Keiharde Pödcast of stuur een appje/ audiobericht naar 06 8109 3929.

Vind je het leuk om door ons te worden gebeld en een Keiharde Pödcast t-shirt te verdienen, zet dan ook je telefoonnummer in je bericht.

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van De Keiharde Pödcast