Direct naar content

Charlotte begrijpt poëzie niet | Wisława Szymborska - Einde en begin

De Poolse Nobelprijswinnares Wisława Symborska is een van de meest gelezen en gelauwerde dichters van deze tijd. Ter ere van haar honderdste geboortedag bracht uitgeverij Meulenhoff een uitgebreide jubileumeditie uit van haar verzameld werk, Einde en begin (vert. Gerard Rasch en Ad van Rijsewijk), voor het eerst inclusief de postuum gepubliceerde bundel Zwart lied over haar ervaringen in de Tweede Wereldoorlog.

Joost, Ellen en Charlotte hebben het over het publiceren van 'jeugdzondes' - Zwart lied was een bundel die Szymborska oorspronkelijk niet in haar verzameld werk wilde hebben, omdat ze het niet goed genoeg vond. Hoe zit het met genres binnen poëzie? En heeft een dichter of kunstenaar een bepaalde rol, en wat is die dan?


KOBO PLUS

Probeer Kobo Plus nu tot wel 60 dagen gratis! Ga snel naar bol.com/koboplus en pak die korting met de code KPPC2024.


WIN WIN WIN

Peter Buurmans nieuwe boek: Een kern van waarheid

Win één van de drie gesigneerde exemplaren.


Vertel ons over de leukste, bijzonderste of ergste buurman die je ooit hebt gehad. (Je maakt een extra grote kans als dit Peter Buurman zelf betreft!)


Stuur in via e-mail: boekenfm@dasmag.nl of via DM op Instagram naar @boekenfm

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van Boeken FM