Direct naar content

#314 - Pannenkoeken

Vandaag gaat het over pannenkoeken! Wat wij kennen als een zoet gerecht met veel stroop en poedersuiker, wordt wereldwijd juist vaker hartig gegeten. Eerst bespreken we lokale zoete broodjes, waarna we ons storten op een flinke stapel pannenkoekvarianten. Want hoe verschillen al die pannenkoeken van elkaar? Waar ligt de grens tussen pannenkoek, brood en cake? En wat is de favo van Teun en Yvette? Je hoort het in Etenstijd!



Turks ontbijt:


Serifoglu Cafe & Patisserie - Amsterdam

Florya Restaurant en Cafe, Amsterdam

Ilya’s Restaurant, Rotterdam

Dakpark, Rotterdam

Restaurant Sofra, Rotterdam

Beymen, Rotterdam

Saygili, Eindhoven

In de Piazza bij Ekmekci, Eindhoven

Ahmet Usta, Den Haag

Lades, Breda

Roka, Leiden

Mado Nederland



Onze sponsor:


Delicious Magazine: ga naar www.deliciousmagazine.nl/boek, word abonnee en krijg het nieuwe kookboek Pien’s Dinner Club van Pien Wekking cadeau.



Productie: Meer van dit

Muziek: Keez Groenteman


Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: 

Adverteerders (direct): adverteren@meervandit.nl

(Media)bureaus: adverteren@bienmedia.nl

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van Etenstijd!

  • #317 - Decembergroente: blad- en steelgroente en pompoen

  • #316 - Decembergroente: kool en bladgroente

    Vandaag storten Teun en Yvette zich op deel twee van de decembergroentes: kool en bladgroente! Welke floreren er in deze tijd van het jaar, en welke móet je in huis halen? En hoe gebruik je andijvie en boerenkool zonder meteen een...
  • #315 - Decembergroente: knollen

    Welke knollen en wortels zijn nú in het seizoen? Van klassiekers als wortel, ui en rode biet, tot verborgen parels als aardpeer en schorseneer: welke mogen niet ontbreken in je decembermaaltijden, en hoe gebruik je ze het best? Verder...